Bewell horloge

Sinds een aantal jaren is het houten horloge een trend. Steeds meer mensen dragen het. Één van de grotere merken en producenten is Bewell horloge. Alle grotere aanbieders van houten horloges hebben het Bewell horloge in hun assortiment. Niet voor niets want ze hebben een heel groot aanbod in een divers prijsassortiment. Voor iedereen is er dus een geschikt Bewell horloge. De trend van dit sympathieke product is over komen waaien uit Amerika. Steeds meer mensen gaan een houten horloge en dus ook een Bewell horloge dragen. De hoogste tijd om in dit blog meer te vertellen over wat er zoal te koop is op dit gebied en hoe het gemaakt wordt.

Welke houtsoorten worden gebruikt bij het Bewell horloge?

De meest gebruikte houtsoort waar het Bewell horloge van gemaakt wordt is bamboe. Het fijne van bamboe is dat er duurzaam mee geproduceerd kan worden. Bamboe is namelijk na een jaar of 5 geschikt om mee te produceren. Dat maakt dat er sneller bamboe beschikbaar is om mee te produceren dan dat het nodig is en dat zorgt er weer voor dat er geen sprake is van ontbossing. Het is daarnaast geschikt om een Bewell horloge mee te produceren omdat het makkelijk te bewerken is en daarnaast ook nog eens in verschillende tinten beschikbaar is. Zebrano of ook wel Zebra hout genoemd wordt daarnaast veel gebruikt om een Bewell horloge mee te produceren. Dit hout is wat lastiger om te bewerken, maar wel heel mooi om een houten horloge mee te maken. Het heeft namelijk een heel duidelijke nerf en dat geeft een Bewell horloge van Zebra hout een heel duidelijk houtlook. Het leuke is ook nog eens dat ieder horloge van dit houtsoort anders is door de andere strepentekening. Dat maakt dat je zeker weet dat niemand precies hetzelfde horloge heeft.

Welk uurwerk zit in het Bewell horloge?

In het overgrote deel zit het Quartz uurwerk. Dit is voor alle horloges het meest gangbare uurwerk. In dit uurwerk zit het zogenaamde Quartz kristal. Kenmerk hiervan is dat het een zeer regelmatige trilling heeft als je het onder spanning zet. Daarom is het bij uitstek geschikt om een uurwerk van te maken. Ander bijkomend voordeel is dat ze goedkoop geproduceerd kunnen worden en tegen lage prijzen aangeboden worden en het ook nog eens een heel nauwkeurig uurwerk is. Tweede uurwerk is het automatisch uurwerk. Een gewichtje wat door beweging in het uurwerk draait zorgt ervoor dat het uurwerk opgewonden wordt en er een veer onder spanning komt te staan die zorgt dat het uurwerk met het juiste tempo gaat draaien.