Waar heb je een displayport kabel voor nodig?

Al die technische termen die je om de oren vliegen, soms weet je gewoon niet wat je met welke kabel moet. Want wat moet je nu eigenlijk met een displayport kabel? Een displayport kabel zal ongetwijfeld iets met je computer te maken hebben. Maar wat dan precies? Daar ben ik eens even voor gaan zitten en ik ga proberen om het je haarfijn uit te leggen. Want het kan natuurlijk niet zo zijn dat je in een gesprek over een displayport kabel moet afhaken omdat je niet weet waar het over gaat.

Wat is een displayport kabel?

Je kunt de displayport kabel zien als de moderne opvolger van de HDMI. Die ken je wel. Met zo’n kabel verbind je je videokaart met je laptop. Uiteindelijk is het een gewone kabel, maar dan met een speciale stekker. Deze stekker zorgt voor de verbinding. Zo kan je bijvoorbeeld een video van je laptop afspelen op je televisie. Maar als je televisie al wat ouder is, heb je wel een HDMI-aansluiting, maar waarschijnlijk nog geen displayport. Gelukkig hebben ze daar een oplossing voor gevonden. Een soort stekker die ervoor zorgt dat je je HDMI-aansluiting ook kan gebruiken voor deze kabel.

Wat doe je met een displayport kabel?

Met een displayport kabel sluit je bijvoorbeeld je laptop aan op je televisie om te kunnen werken op groot scherm, of om video’s te bekijken die je op je laptop hebt staan. Ook kun je deze kabel gebruiken om je gameconsole aan te sluiten op je televisie of juist op je laptop. Zo kun je gamen met de snelheid van het licht. Want dát is het grote voordeel van deze kabel. De structuur is dusdanig dat er maar heel weinig data en snelheid verloren gaat onderweg. En dat is, zeker wanneer je van de actiegames bent, heel belangrijk.
Displayport

Kan ik alleen beelden versturen via de displayport kabel?

Een displayport kabel is een multifunctioneel ding. Je kunt er namelijk behalve video ook audio over versturen. Zo kun je je boxen aansluiten op je laptop of pc. Je kunt dan fijn radio luisteren tijdens je werk of tijdens het online surfen. Hou er wel rekening mee dat alleen digitaal geluid ongehinderd verstuurd kan worden. Analoge geluiden krijgen er altijd nog een laagje digitaal overheen. Hou er ook rekening mee dat alle signalen slechter doorkomen naarmate de kabel langer is. Tot 3 meter moet de kabel 100% geven, daarna wordt dat snel minder.