Met Private lease weet je waar je aan toe bent

Private lease. Iedereen heeft er inmiddels wel eens van gehoord. Maar wat is Private lease nou eigenlijk? Is het een constructie die je zomaar kunt aangaan? Is Private lease geschikt voor iedereen? En wat voor auto mag je dan kiezen? Zoveel vragen, zoveel antwoorden. Tenminste… ik ga mijn best doen.

Wat is Private lease eigenlijk?

Private lease is het leasen van een auto, maar dan privé en niet zakelijk. Zover was je waarschijnlijk zelf ook al wel gekomen. Maar het grote voordeel is dat je bij deze vorm van leasen niets te maken hebt met bijtelling. Je hebt geen onverwachte (extra) kosten. Zeker wanneer je van te voren goed je aantal kilometers per maand inschat. Want dat is nog wel een dingetje. Het overschrijden van het aantal afgesproken kilometers kan nog wel in de papieren lopen. Om dat te voorkomen, is het belangrijk dat je, ook bij deze vorm van leasen, een goede kilometerregistratie bijhoudt. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.
Private lease

Kan iedereen aan Private lease beginnen?

In principe kan iedereen een Private lease auto gaan rijden. Er zijn wat dingen waar je rekening mee dient te houden. Bijvoorbeeld je leeftijd en je rij-ervaring. Deze kunnen zorgen voor een verhoging of juist verlaging van de leaseprijs. Net als wanneer je zelf een verzekering afsluit. Hou er ook rekening mee dat je een BKR registratie krijgt voor de looptijd van je contract. Dat is een hele logische zet van het leasebedrijf, maar het kán gevolgen hebben voor het afsluiten van een hypotheek. Hou daar rekening mee!

Wat voor auto mag ik kiezen met Private lease?

De keuze is reuze! Je kunt zelf kiezen wat voor soort auto je wilt rijden. Driedeurs, vierdeurs, vijfdeurs, wat jij wilt. Wil je je Private lease auto rijden op diesel of op benzine? Jij kiest. Je kunt ook kiezen voor een handgeschakelde auto of een automaat. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de leasemaatschappij niet de beschikking heeft tot alle merken. Wanneer je gaat voor comfort en gebruiksgemak moet dat verder niet uitmaken. Ook de kleur van de auto kan je veel gevallen zelf kiezen. Soms ben je afhankelijk van welke auto’s er beschikbaar zijn binnen de tijd dat jij een auto wilt leasen. Met Private lease kun je dus alle kanten op. Voor je het weet rij je in een auto die helemaal naar jouw zin is. Veel veilige kilometers gewenst!