Smoking kopen: waar moet je op letten?

Een smoking kopen, je doet het waarschijnlijk niet elke dag. Een smoking koop je voor speciale gelegenheden en hopelijk gaat hij dan ook een tijdje mee. Om die laatste reden is het erg belangrijk dat je gelijk het goede pak koopt. Daarom volgen hier wat handige tips.

Waarom een smoking kopen

Als er op een uitnodiging ‘black tie’, ‘Cravate Noir’ of gewoon ‘avondkleding’ staat dan wordt voor mannen altijd de smoking bedoelt. Een smoking is een twee- of driedelig pak. Eigenlijk het pak altijd zwart, maar tegenwoordig zie je ook wel smokings in andere kleuren. Een smoking koop je eigenlijk voor bijzondere gebeurtenissen. Je draagt hem in het dagelijks leven bepaald niet vaak.

Waar op letten?

Als je een smoking koopt zijn er een paar zaken die er echt bij moeten. Zo heb je echt manchetknopen nodig. Ook onmisbaar natuurlijk is de vlinderdas en tot slot ben je ook verplicht nette lakschoenen te dragen. Deze attributen maken je pak compleet.

En ook hier moet je aan denken

Eigenlijk kun je je dit pak het beste laten aanmeten. Zo weet je zeker dat hij perfect zit. Want er is nogal wat waar je rekening mee moet houden. Zo mag de mouw van het overhemd maar één centimeter onder het jasje vandaan komen. De kraag moet passen bij je gezicht. Een grote kraag staat stevig, maar maakt jouzelf in zekere zin minder zichtbaar. Ook de revers houdt je het liefst smal. Bij je smokingoverhemd mogen de knopen niet zichtbaar zijn. En de knopen van je jasje zijn het liefst gestoffeerd.

En dan nog dit

De lijst kan nog eindeloos doorgaan. Denk eraan het merkje van je mouw af te halen als je hem draagt. En natuurlijk is je smoking echt niet compleet zonder pochet. Dit witte lefdoekje doet het nog steeds heel goed op je zwarte smoking. Het geeft je echt wat extra’s mee.

Er is dus best wel veel waar je op moet letten als je een smoking wilt kopen. Maar laten we eerlijk zijn: het eindresultaat staat je waarschijnlijk heel goed en je kunt als man weer goed voor de dag komen.