Neem de tijd om tuintegels uit te zoeken

Tuintegels zijn heel erg belangrijk voor de sfeer in je tuin. En, anders dan met planten, ze gaan járen mee. Het is dus van belang dat je goed nadenkt over welke tuintegels je nu eigenlijk wilt. Want na een paar jaar toch voor andere tuintegels gaan is eigenlijk geen optie. Welke tuintegels je kiest kan afhangen van flink wat factoren. Ik zet er een paar voor je op een rijtje. Misschien helpt dit je wat bij het maken van je keuze. Ook al blijft deze keuze natuurlijk iets heel persoonlijks.

Kies tuintegels die bij de sfeer van je tuin passen

Heb je een speelse tuin met water en wilde begroeiing? Dan zul je waarschijnlijk voor andere tuintegels kiezen dan wanneer je een strakke tuin hebt met keurige bloemperken of planten in potten. Want de tegels zijn erg belangrijk voor de sfeer in je tuin. Het moet wel bij elkaar passen. Het is zonde als je schitterende grote tegels neerlegt die door de wilde begroeiing haast niet te zien zijn. Kies dan voor andere tegels of zelfs een andere vorm van tegels.
Tuintegels

Tuintegels voor de afbakening van je terras

Je terras is toch vaak een grote vlakte van grote tegels. Dit kan best saai ogen. Maar kleine tegeltjes zijn weer niet handig voor de stabiliteit van je tuinmeubilair. Tegenwoordig kun je ook schitterende tuintegels (laten) leggen met een werkje er op. Dan lijkt het net of er een tapijt onder je tuinmeubels ligt, maar dan van tegels. Dit is een mooie ondergrond voor een mooie tuinset, het is ook na de winter weer direct duidelijk waar de tuinset moet komen te staan. Het lastige is wel dat je wat moeilijker even de boel aan de andere kant van de tuin zet. Je wilt immers volop genieten van je prachtige terras.

Spelen en leven met de juiste tuintegels

Je kunt er voor kiezen om in plaats van een wandelpad een mooie serie stapstenen neer te leggen. Tussen deze tegels door kan het gras gewoon groeien. Het is alleen iets lastiger met grasmaaien. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om de tuintegels in een patroon te (laten) leggen. Bijvoorbeeld in de vorm van een hinkelbaan. Je kinderen zullen dat geweldig vinden. Wanneer je voor (een deel van) je tuin kiest voor mooie grote tegels, kunnen je kinderen fijn met stoepkrijt aan de gang en echte kunstwerken maken op jouw tegels. De regen spoelt dat heus weer weg.